Inventatorul s-a născut pe 11 februarie 1847 în Milan, Ohio și a murit pe 18 octombrie 1931 în West Orange, New Jersey. Dieta lui Thomas Edison era ușor neobișnuită, la fel ca interviurile de angajare pe care le organiza.
Thomas Alva Edison a avut foarte puțină școală formală. A înființat un laborator în subsolul tatălui său la vârsta de 10 ani; la 12 ani câștiga bani vânzând ziare și bomboane în trenuri.
A lucrat ca telegrafist (1862-1868) înainte de a se hotărî să devină inventator și antreprenor. Pe parcursul unei mari părți din cariera sa, el a fost puternic motivat de eforturile de a-și depăși handicapul de surditate parțială, scrie Britannica.
Edison a avut contribuții majore în multe dintre domeniile care sunt importante chiar și în prezent: printre altele, a inventat transmițătorul cu pastilă de carbon, încă folosit în difuzoare și microfoane astăzi; becul incandescent, pentru care probabil toată lumea îl cunoaște; și fonograful. Inventatorul a contribuit și la dezvoltarea bateriilor alcaline.
Thomas Edison a lucrat până după vârsta de 80 de ani, deținând singur sau alături de parteneri un număr impresionant de 1.093 de brevete, dintre care aproape 400 erau dedicate energiei și luminii electrice.
Dieta lui Thomas Edison este doar puțin neobișnuită, însă modul în care a ajuns la ea este de poveste. Atunci când Edison s-a mutat la New York, în 1869, era foarte sărac, dar a reușit să dea la schimb frunze de ceai pentru un mic dejun de găluște de mere coapte. Au rămas mâncarea lui preferată.
Conform The Guardian, pentru un mic dejun de inventator trebuie să preîncălzești cuptorul la 200 de grade Celsius. Adaugi 150 ml apă, 100 g zahăr tos și două linguri de unt; amesteci, apoi iei de pe foc.
Apoi cureți și îndepărtezi miezul de la 250 g de mere. Le tai în bucăți de 2 cm. Întinzi o foaie de aluat de 320 g răcită și o tai în patru dreptunghiuri.
Așază mere pe fiecare dreptunghi și stropește fiecare grămadă cu o jumătate de linguriță de zahăr și nucșoară. Învelește merele.
Așază totul într-o tavă cu margini ridicate, unsă, apoi unge fiecare grămadă cu siropul de unt. Restul de sirop se toarnă în tavă. Se pune la copt timp de 20 de minute, apoi se reduce temperatura cuptorului la 180 de grade pentru încă 10-15 minute. Preparatul se servește cald.
Dacă dieta lui Thomas Edison pare un pic cam dificil de preparat la micul dejun, așteaptă să vezi la ce test îi supunea inventatorul pe cei pe care voia să îi angajeze: se presupune că inventatorul i-ar fi pus pe candidați să mănânce supă în fața lui.
Ceea ce a fost, fără îndoială, cea mai proastă invenție a lui, testul supei presupunea oferirea unui castron cu supă potențialilor asistenți de cercetare. Oricât de frumos sună primirea unui castron mare de supă la un interviu, aceasta era în esență o capcană. Edison, conform diverselor publicații de-a lungul anilor, căuta să vadă cum abordau candidații supa, în special dacă puneau sare și piper înainte să o guste.
Potrivit legendei, Edison îi respingea pe acei candidați care adăugau condimente în supă înainte să o guste, pe motiv că făceau presupuneri înainte de a colecta datele (în acest caz, cu privire la gustul supei).
Oricât de distractiv sună, este aproape sigur că această metodă de interviu nu este adevărată, scrie IFL Science.
Povestea, care datează încă din 1973, potrivit Snopes, a fost atribuită pe rând companiei IBM; generalului Douglas MacArthur, comandantul suprem aliat al teatrului din Pacificul de Sud-Vest în timpul celui de-al Doilea Război Mondial; lui Henry Ford; și, nu în ultimul rând, lui Thomas Edison.
În realitate, cel mai probabil interviurile pentru un post la una dintre companiile inventatorului nu implica supă sau vreun alt fel de mâncare.
Vă recomandăm să citiți și:
Cum a ajuns ”ruşinea familiei”, Charles Darwin, să schimbe omenirea. Cinci lucruri puţin ştiute